Blogs

Leuke artikelen op het gebied van beweging, voeding, preventie en motivatie.

Hoe maak ik gelukshormonen aan?

Gelukshormonen geven je een positief gevoel. Ze maken je blijer, gelukkiger of meer ontspannen. Deze hormonen, ook wel neurotransmitters genoemd, zijn een soort boodschapperstofjes die in de hersenen of hormoonklieren worden aangemaakt.

Waarom het veranderen van je leefstijl zo lastig is

Iedereen kent het wel: de goede voornemens.   Vol goede moed stap je naar de sportschool om te beginnen met een nieuwe poging om nu echt regelmatig te gaan bewegen. De eerste maand gaat goed; je voelt je gezonder en fitter. Maar daarna komt er steeds vaker iets belangrijks tussen en zakt de motivatie een beetje weg.

Tips voor een goede nachtrust

Het is een moeilijke tijd voor veel mensen. Sommige mensen zijn hun baan verloren of hun zaak dreigt failliet te gaan. Ze liggen wakker van het piekeren en hebben zorgen over de toekomst. Andere mensen hebben juist heel weinig te doen en missen sociale activiteiten, waardoor de motivatie om uit bed te komen erg laag is. 

Vitamine D: een essentiële vitamine

Het is weer lente en dat is het perfecte seizoen om naar buiten te gaan. Het wordt warmer, maar het is nog niet bloedheet. Alle bloemen en planten groeien en bloeien. Er worden overal jonge dieren geboren. Kortom er zijn een heleboel dingen waar je van kunt genieten in de buitenlucht. 

Waarom groene thee zo gezond voor je is

Een lekker warm bakkie thee bij mijn ontbijt of om drie uur ’s middags. Ik word er blij van! We horen allemaal regelmatig, dat je het beste groene thee kunt drinken. Dat is gezonder. Is het drinken van groene thee echt gezonder, dan het drinken van andere soorten thee?

Sporten op een nuchtere maag

Er zijn mensen die prima de dag kunnen starten zonder te ontbijten. Ze gaan naar hun werk en eten pas 2 of 3 uur later wat. Ikzelf behoor tot de tegenovergestelde groep. Als ik niet ontbijt, krijg ik een hongerig en knorrig gevoel in mijn buik en word ik binnen korte tijd duizelig of misselijk. 

Hoe komt het dat suiker zo verslavend is?

Waarschijnlijk kennen we allemaal wel van die momenten. Je voelt je moe of je hebt een drukke dag en je hebt zin iets lekkers. In de keuken of de voorraadkast ga je op zoek naar iets om die lekkere trek te stillen. Natuurlijk heb je allerlei gezonde producten in het zicht staan, maar uiteindelijk zwicht je toch voor dat pak koekjes of voor die reep chocola.

Bewegen helpt tegen depressie

Inmiddels zitten we alweer een jaar lang opgescheept met een pandemie, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Het is niet gek dat we ons daardoor af en toe een beetje down voelen. We hebben minder sociale contacten om op terug te vallen

De 10 voordelen van thuis sporten

We zitten allemaal inmiddels alweer een paar maanden in de lock-down. We doen zoveel mogelijk vanuit huis; werken, de kinderen vermaken, sociale contacten onderhouden en natuurlijk sporten. 

Wat is een gezond beweegpatroon?

Als je een zittend beroep hebt, is het erg belangrijk om daar voldoende lichaamsbeweging tegenover te zetten. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om lichamelijke klachten en overgewicht te voorkomen. 

Miss you all so much

Er komt een berichtje binnen op de Grit-groepsapp: “miss you all so much!”. Het is een hechte en fanatieke groep mensen die al weken niet meer samen mag gritten bij Amstelhof. Het maakt voor mij weer eens duidelijk hoe belangrijk de interactie met een groep mensen is. En hoe erg je het kunt missen.

Praktische tips bij spierpijn

Sporten is goed voor jouw lichaam. Je wordt er fitter van en je voelt jezelf er beter door. Toch kun je er ook minder leuke effecten van ervaren, namelijk SPIERPIJN! Vaak komen sporters naar mij toe met de vraag: “Ik heb spierpijn, wat kan ik nu beter wel of niet doen?”.

De voor- en nadelen van intermittent fasting

Je hoort er de laatste jaren heel veel over in de media. Er zijn inmiddels al veel mensen, die het een keer uitgeprobeerd hebben: INTERMITTENT FASTING, oftewel onderbroken vasten. Hoe werkt het precies en wat zijn nu de voor- en nadelen van deze manier van afvallen?

Rust & Balans

Het jaar 2020 kunnen we wel omdopen tot “Corona-jaar”. Het is een jaar waarin heel veel veranderd is. De mondkapjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en we moeten nog steeds anderhalve meter afstand houden. En wat is er persoonlijk voor jou veranderd?

10 gezonde snack alternatieven

Het is soms best lastig om die lekkere trek te negeren en niet in een keer een pak oreo’s of een hele reep chocolade weg te eten. Maar wist je dat er een hele hoop gezonde alternatieven zijn? Hieronder een aantal tips:

Zijn die gezonde snacks wel echt zo gezond?

Regelmatig worden we in de schappen van de supermarkt en folders overspoeld en misleid door etiketten en reclame-uitingen bij producten. Het lijkt alsof ze heel gezond zijn, maar is dat ook zo?

10 clichés voor een gezonde leefstijl

Al die clichés over gezond eten en voldoende beweging. Soms kun je en wil je ze niet meer horen. Toch kun je ze heel goed gebruiken om jouw huidige leefstijl te verbeteren. Ik heb 10 clichés voor jullie op een rij gezet om eens goed over na te denken: